Waarom bekeren studenten zich tot het katholicisme?

De 41 kersverse katholieken aan de University of Nebraska–Lincoln. Bron afbeelding: Instagram / huskercatholic.

Waarom bekeren studenten zich tot het katholicisme?

THEMA'S:

Universiteiten zijn lange tijd de plaats geweest waar studenten hun geloof verloren. De druk van seculiere professoren, seksuele losbandigheid en linkse ideeën waren genoeg om beïnvloedbare jongeren hun geloof in twijfel te laten trekken.

Studenten onder druk

Omdat ze buiten de traditionele invloeden leefden, werden onafhankelijke studenten aangemoedigd om religie als beperkend en ouderwets te verwerpen.

De kudde uiteen gejaagd

Bovendien steunden katholieke campusorganisaties vaak voorvechters van sociale rechtvaardigheid, slechte liturgie en linkse doelen. De crisis in de Kerk verspreidde verwarring en onzekerheid.

Volg MOH op Telegram

Geloof op de campus verloren

Alles lijkt samen te spannen tegen het behoud van het geloof op de campus. Zo is het bijna een ritueel geworden dat talloze katholieke studenten hun geloof verliezen op de universiteit.

Licht in de duisternis

Er zijn echter bemoedigende tekenen van verandering in dit opzicht. Tijdens Pasen vonden er twee veelzeggende gebeurtenissen plaats in het gebied waar ik woon.

Lees ook: De tranen van Don Bosco en het uur van de waarheid

Een golf aan bekeerlingen

De eerste was in het katholieke centrum van Sint-Isodorus, dat de Kansas State University in Manhattan, Kansas bedient. Op Heilige Zaterdag werden 46 mensen Rooms-katholiek.

De golf breidt uit

De tweede gebeurtenis was in het Newman-centrum van de Universiteit van Nebraska in Lincoln. In de prachtige Sint-Thomas van Aquino-kapel traden 41 jongeren toe tot de katholieke Kerk.

Bestel Fatima-rozenkrans

Op zoek naar de waarheid

In veel gevallen gaat het om mensen die met weinig christelijke achtergrond op zoek gingen naar het geloof. Dit zijn fabelachtige wonderen van genade! Het aantal bekeerlingen is aanzienlijk toegenomen ten opzichte van het verleden.

Nog veel werk te doen

Zowel de staatsuniversiteit van Kansas als de universiteit van Nebraska blijven een seculiere cultuur promoten die zoveel christelijke moraal schendt. Er is veel meer werk nodig om de cultuur te veranderen.

Lees ook: De relieken van Lourdesheilige Bernadette op reis door Nederland: 'Duizenden gelovigen ontroerd'

Verlangen naar iets hogers

De gebeurtenissen laten me echter nadenken over waarom universiteitsstudenten zich bekeren tot de katholieke Kerk. Mijn ervaring met hen suggereert dat veel studenten op zoek zijn naar de waarheid. Ze voelen de leegte van de huidige postmoderne wereld van onzekerheden en afleidingen. Ze verlangen naar iets voorbij de schermen en Facebookwerelden die hen omringen.

Door God aangeraakt

Ondanks zoveel schijnbaar onoverbrugbare obstakels drong Gods genade door en raakte de harten van deze zielen die antwoord gaven en besloten Rooms-katholiek te worden.

Bestel Wonderdadige Medaille

De hoop is niet verloren

Zulke gebeurtenissen vinden waarschijnlijk ook plaats op andere campussen en locaties. Dit zou ons hoop moeten geven en onze ijver moeten vergroten om zielen te helpen naar het licht te komen van de Waarheid die in de Kerk gevonden wordt.

Barre grond draagt vrucht

Inderdaad, als deze weinigen het geloof vinden in de steriele grond van de openbare universiteit, dan kan ditzelfde licht overal gevonden worden.

Dit artikel was eerder gepubliceerd op tfp.org

Laatst bijgewerkt: 29 mei 2024 06:54

Doneer