"The Breached Dam" helpt katholieken zich te verzetten tegen de overgave van de Kerk aan de homoseksuele beweging

De kaft van het nieuwe boek, inclusief volledige titel in het Engels. Bron afbeelding: The American TFP

"The Breached Dam" helpt katholieken zich te verzetten tegen de overgave van de Kerk aan de homoseksuele beweging

Er is zojuist een belangrijk nieuw boek verschenen dat katholieken zal helpen de homoseksuele subversie binnen de Kerk te begrijpen en zich ertegen te verzetten. Het boek, getiteld The Breached Dam: The Fiducia Supplicans Surrender to the Homosexual Movement, documenteert en verklaart wat er in de Kerk gebeurt in het licht van het recente Vaticaanse document Fiducia supplicans.

Een boek met Nederlandse inbreng

Het boek wordt uitgegeven door de American Society for the Defense of Tradition, Family and Property (TFP) en verschijnt in acht talen - Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Pools en Spaans. Het voorwoord is geschreven door ds. Rob Mutsaerts, hulpbisschop van 's-Hertogenbosch in Nederland.

Ervaren en belezen auteurs

De auteurs, José António Ureta en Julio Loredo, zijn leden van de TFP in Europa. Ze zijn invloedrijke pro-leven en pro-gezin activisten, schrijvers en sprekers. Hun geschriften over de Kerk en de moderne samenleving zijn wereldwijd verschenen. In 2023 publiceerden de twee geleerden Het synodale proces is een doos van Pandora met een voorwoord van kardinaal Raymond Burke.

Bestel Synodeboek

Het doel van het boek

"Dit boek is bedoeld om iedereen te laten begrijpen hoezeer de Fiducia supplicans van kardinaal Víctor Manuel Fernández een overgave van het Vaticaan aan de druk van de homoseksuele beweging vertegenwoordigt," zegt auteur José António Ureta.

Een strijd binnen de Kerk

Het 128 pagina's tellende boek documenteert het geleidelijke proces van hoe de homoseksuele beweging "de Kerk ondermijnde met homo-ketterij". Het verhaalt treurig over de pogingen van kerkfunctionarissen om de normalisatie van homoseksuele zonde in te voeren. Maar het schetst ook de meer recente documenten en verklaringen van andere functionarissen die de eeuwige leer van de Kerk bevestigen.

Lees ook: Jonge katholieken: juni is niet de maand van Pride, maar van Jezus' Heilig Hart!

Perfecte timing

The Breached Dam verwijst naar de inzegening van homoseksuele partnerschappen door Fiducia supplicans die alles toestaan in naam van "radicale inclusie". Het boek bevestigt het recht van de gelovigen om zich te verzetten (niet in opstand te komen) tegen leringen die in strijd zijn met die van het Opperste Leergezag van de katholieke Kerk. "Dit boek is een must voor wie richting zoekt in de crisis van de Kerk", zegt vicevoorzitter John Horvat van TFP. "Het onderwerp kan niet urgenter en actueler zijn. We verwachten een enorme vraag naar het werk."

Voor iedereen beschikbaar

Momenteel wordt gewerkt aan een Nederlandse vertaling van The Breached Dam. Zij die de Engelstalige versie willen lezen, kunnen dat doen op de Amerikaanse TFP-website. De e-book editie kan hier worden gedownload. De gedrukte versie kan hier besteld worden. Voor meer informatie over The Breached Dam. (Spring Grove, Penn.: The American Society for the Defense of Tradition, Family and Property, 2024; paperback ISBN: 978-1-877905-82-7; E-book ISBN: 978-1-877905-83-4; (128 pp.) kunt u een e-mail naar [email protected].

Dit artikel is eerder gepubliceerd op tfp.org en is licht aangepast.

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2024 16:22

Doneer