Relieken van Sint-Theresia van Lisieux op bezoek in Den Haag

Sint-Theresia van Lisieux stierf jong. Haar leven en geschriften inspireren nog altijd velen.

Relieken van Sint-Theresia van Lisieux op bezoek in Den Haag

THEMA'S:

De heilige Theresia van Lisieux is één van de populairste heiligen van de Kerk. Deze week zijn haar relieken op bezoek in Den Haag.

Sint-Theresia van Lisieux

Tot maandag 17 juni zullen de relieken van Sint-Theresia van Lisieux een rondreis maken door het bisdom Rotterdam. De aanleiding is dat de Franstalige parochie van Rotterdam een Theresiaans jaar viert, waarvan het reliekbezoek het hoogtepunt zal zijn.

Bidden bij de relieken

Tijdens de rondgang zullen gelovigen de kans krijgen om te bidden bij de relieken, om haar voorspraak in te roepen en om inspiratie te putten uit haar leven en spiritualiteit. Elke parochie waar de reliekschrijn van de heilige Theresia komt, heeft een eigen programma opgesteld voor deze bijzondere dagen.

Lees ook: 26 citaten van Sint-Theresia van Lisieux die inspireren

Band met geliefde heilige versterken

De aanwezigheid van de relieken van Sint-Theresia van Lisieux in Nederland biedt een unieke gelegenheid voor gelovigen om hun geloof te verdiepen, hun band met deze geliefde heilige te versterken en om zich te laten inspireren door haar voorbeeld van eenvoud, liefde en vertrouwen op God.

H. Jacobus de Meerderekerk

Op dit moment bevinden de relieken zich op hun eindpunt in Den Haag. Daar zijn ze tot en met 16 juni in de H. Jacobus de Meerderekerk. Voor meer informatie over evenementen eromheen, ga naar de officiële website van het reliekbezoek: https://www.theresedelisieux20...

Teken Toewijding Onbevlekt Hart Maria

Lourdesrelieken

Eerder dit jaar reisden de relieken van de heilige Bernadette, zieneres van Lourdes, door heel Nederland. Dat bleek veel gelovigen op de been te brengen. Het valt te hopen dat Bernadette's landgenote Theresia eenzelfde warm onthaal krijgt.

Laatst bijgewerkt: 10 juni 2024 14:43

Doneer