Vrijwilligers brengen rozen en intenties bij graf van Sint-Theresia van Lisieux

Jonge katholieken brengen de rozen en intenties bij het graf van Sint-Theresia van Lisieux.

Vrijwilligers brengen rozen en intenties bij graf van Sint-Theresia van Lisieux

THEMA'S:

Vrijwilligers van de campagne Mijn Onbevlekt Hart zal triomferen zijn op zondag 16 juli (Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel) bij het graf van Sint-Theresia van Lisieux geweest. Daar hebben ze rode rozen neergelegd van honderden medestanders, vergezeld door intenties.

'Ik help wie mij zoekt', zei Theresia van Lisieux

“Ik zal het rozen laten regenen.” Dat beloofde Sint-Theresia toen zij voelde dat haar overlijden aanstaande was. “In de hemel zal ik bij het aanschouwen van Gods aangezicht niet zonder daden blijven. Ik zal op de aarde neerzien om hen te helpen die mij zoeken.” Met alle zorgen, alle hoop, alle uitdagingen mogen we dus bij Sint-Theresia komen. Daarom is de campagne Mijn Onbevlekt Hart zal triomferen een actie gestart, die Nederlanders en Vlamingen uitnodigt hun rozen en intenties naar Lisieux te sturen. Daar is massaal op gereageerd.

Lees ook: 26 citaten van Sint-Theresia van Lisieux die inspireren

Indrukwekkende bloemen

Een vrijwilliger doet verslag: "We verlieten ’s morgens vroeg. Onderweg konden we in Sées de Heilige Mis bijwonen. Zodra de Mis was afgelopen, vertrokken we naar Lisieux en kwamen rond het middaguur bij de Karmel gegaan. Daar legden we de rozen neer voor de kapel waar het graf van de Heilige Theresia van het Kind Jezus is. Er waren wat mensen in de buurt, niet te veel, maar ze waren allemaal erg onder de indruk van de bloemen."

Ze was erg ontroerd

"Terwijl ik wat foto's nam, ging een van onze vrijwilligers naar de vrouw die verantwoordelijk was voor de bloemen om haar te vragen de bloemen in de kapel te zetten. Plotseling raakte de vrouw me van achteren aan en vroeg of wij degenen waren die deze bloemen hadden gebracht. Ik zei "ja" en ze was erg ontroerd en zei: "Heel erg bedankt voor het brengen van de bloemen, vooral vandaag, dat is de dag van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel". Ze was erg vriendelijk. De vrouw zei toen dat ze pas om 17.00 uur terug zou gaan om de bloemen te schikken, zodat we daar 3 uur konden blijven bidden voor alle intenties van de schenkers en voor alle leden."

rozen theresia lisieux

Een deel van de honderden rozen in Lisieux.

Samen in de gemeenschap van heiligen

We danken iedereen voor deelname aan deze actie. Samen bidden we tot de heiligen, tot Sint-Theresia en haar vrienden in de Hemel. Samen werken we mee aan de triomf van Maria's Onbevlekt Hart!

Laatst bijgewerkt: 17 juli 2023 13:07

Doneer