Rozenkrans van het Heilig Hart van Jezus

Mozaïek van het Heilig Hart van Jezus in de Kerk van het Heilig Hart in Bushwood, Maryland, VS. Bron afbeelding: Flickr / paullew

Rozenkrans van het Heilig Hart van Jezus

THEMA'S:

Met de rozenkrans bidden we om de voorspraak van Onze Lieve Vrouw. Maar wist u dat er ook een rozenkransgebed bestaat waarin we Onze Lieve Heer direct aanroepen?

De rozenkrans

De rozenkrans is een traditie die is ontstaan in de Westerse kerk met haar oorsprong in de dertiende eeuw, nadat de H. Dominicus van Osma door de Moeder Gods zelf de rozenkrans werd overhandigd. Zoals bekend staat de rozenkrans de gelovige bij in het bidden van Weesgegroetjes, het mediteren over verscheidene Geheimen, en andere gebeden. In de loop der eeuwen zijn er verscheidene variaties ontstaan van de gebeden die met de rozenkrans beoefend kunnen worden.

Lees ook: Hoe bid je de rozenkrans?

Rozenkrans tot het Heilig Hart

Het gebed hieronder is een van zulke variaties. Met dit gebed wordt de rozenkrans gebruikt om door te dringen tot de liefde, genade en medelijden die zich in het Heilig Hart van onze Heer en Verlosser Jezus Christus bevinden. Door het bidden van deze rozenkrans in de maand juni, die gewijd is aan het Heilig Hart, kan er een innige band met onze Heer gevormd worden, en kan men geraakt worden door de talloze deugden van Zijn Hart.

Rozenkrans van het Heilig Hart van Jezus

Op het Kruis: de Geloofsbelijdenis

Vervolgens: één Onze Vader en één Weesgegroet

Op de grote kralen: Jezus, zachtmoedig en nederig van Hart, maak mijn hart gelijkvormig aan het Uwe.

Op de kleine kralen: Ik aanbid U, allerheiligste Hart van Jezus, ontvlam mijn hart met het Vuur van Uw Liefde.

Op het einde: Eer aan de Vader…

Laatst bijgewerkt: 25 juni 2024 16:34

Doneer