Meer dan 10.000 deelnemers aan historische rozenkranskruistocht op Ierse pleinen!

De heilige Patrick, verreweg de meest bekende Ierse heilige. Bron afbeelding: Flickr / Thad Zajdowicz

Meer dan 10.000 deelnemers aan historische rozenkranskruistocht op Ierse pleinen!

THEMA'S:

Paus Pius IX zei ooit: "Geef me een leger dat de rozenkrans bidt en ik zal de wereld veroveren." Sint-Louis de Montfort predikte: "Publiek gebed is veel krachtiger dan privégebed... De heilige Moederkerk, geleid door de Heilige Geest, heeft altijd publiek gebed voorgestaan in tijden van publieke tragedie en lijden."

Katholieke Ieren staan op

Op 11 mei gaven enthousiaste aanhangers van Ireland Needs Fatima (INF) gehoor aan deze woorden door 563 rozenkransbijeenkomsten te leiden als onderdeel van de rozenkranskruistocht op openbare pleinen. Meer dan 10.000 mensen namen deel door het hele land. Ze baden om de voorspraak van de Moeder van God voor Ierland en hun families. Ze droegen twee wapens. Het ene was de heilige rozenkrans. Het andere was een spandoek met de tekst: "De rozenkrans bidden voor Ierland. Sluit je alsjeblieft bij ons aan!"

Een vuist maken

Gregory Murphy, de coördinator van de INF-actie, zei er het volgende over: "Het is prachtig om de enorme uitbreiding van de wereldwijde rozenkransacties te zien. We hadden mensen die materiaal vroegen uit de Nieuwe Wereld, Engeland, Afrika en Japan. Ierland is een katholieke natie. Wij waren het land van heiligen en geleerden. Maar Satan, de vader van de leugen, probeert de mensen sympathiek te maken voor zijn valse wegen. Deze vreedzame rozenkransbijeenkomsten sturen een boodschap de wereld rond. Er zijn nog steeds trouwe, sterke katholieken in Ierland die niet passief zullen toezien hoe hun natie wegvalt."

Volg MOH op Telegram

Doordachte data

"Net als bij de andere campagnes in andere landen zijn onze rozenkransbijeenkomsten in mei bedoeld om God genoegdoening te geven voor de zonden en om Zijn dringende hulp af te smeken om Ierland te redden van de voortdurende opkomst van het satanisme." INF organiseert de rally's op de zaterdag die het dichtst bij 13 mei valt om het feest van Onze Lieve Vrouw van Fatima te eren. INF wordt gesponsord door de Irish Society for Christian Civilisation.

Een golf de wereld over

De Ierse bijeenkomsten maken deel uit van een internationale trend. In de Verenigde Staten organiseert de zusterorganisatie van de Ierse TFP, America Needs Fatima, ongeveer 1000 bijeenkomsten in mei en meer dan 20.000 Fatima-bijeenkomsten in oktober. South-Africa Needs Our Lady organiseert ook bijeenkomsten in heel Afrika, vooral in mei en oktober.

Lees ook: Dit gebeurde er tijdens de eerste verschijning van Onze Lieve Vrouw in Fatima

Vastberaden strijders

David, een rallykapitein in County Mayo, zei: "Het is een vreugde en een plicht om Onze Lieve Vrouw van Fatima te eren op dit keerpunt in de Ierse geschiedenis!" Een van Davids collega's, mevrouw Walsh uit County Meath, voegde eraan toe: "De rozenkrans werd gebeden in het centrum van de stad op de plek van het middeleeuwse franciscaanse klooster en getuigde van de devotie tot Onze Lieve Vrouw die door de eeuwen heen in Ierland heeft geheerst."

Dit artikel is eerder gepubliceerd op tfp.org

Laatst bijgewerkt: 1 juli 2024 06:27

Doneer