Jonge katholieken in verzet tegen halfnaakte heiligen op noveenkaarsen

De bewuste kaarsen, met de Sint-Pietersabdij op de achtergrond.

Jonge katholieken in verzet tegen halfnaakte heiligen op noveenkaarsen

THEMA'S:

De Sint-Pietersabdij in Gent deelt onder studenten noveenkaarsen uit met afbeeldingen van halfnaakte heiligen. Katholieke studenten komen in actie tegen deze blasfemie.

Heiligen halfnaakt afgebeeld

De kaarsen zijn een initiatief van een aantal jongerenbewegingen, die vette subsidies vangen van de Vlaamse overheid. Het doel is om studenten in examentijd "9 dagen hemelse bijstand" te geven. Op de kaarsen staan de heilige Rita en de heilige Aloysius Gonzaga. Zij staan halfnaakt afgebeeld met sensuele blik.

Heilige Aloysius Gonzaga

Deze afbeeldingen gaan recht in tegen de katholieke moraal, schrijven twee studenten, die het initiatief genomen hebben tot een petitie. "De heilige Aloysius Gonzaga was een jong voorbeeld van onberispelijke zuiverheid," schrijven zij. Hij is een voorspreker van wie vecht tegen de verleiding van onkuisheid. "Deze perverse kaarsen schaden de reputatie van deze grote heilige."

Lees ook: Een les uit de kindertijd van de heilige Aloysius Gonzaga

Mohammed halfnaakt afbeelden durven ze niet

De kaarsenactie is kenmerkend voor de cultuur in het welhaast post-katholieke Vlaanderen. Het heilige moet vooral bespot worden. De zonde, vooral tegen de kuisheid, wordt op een voetstuk geplaatst. Een daad van blasfemie en bovendien van lafheid, want denk maar niet dat de jongerenbewegingen de moed zouden hebben om Mohammed halfnaakt af te beelden.

Teken de petitie!

De studenten noemen de kaarsen een belediging voor christenen, maar "dit is ook een ernstige, godslasterlijke belediging voor de Religie en voor God." Zij doen daarom een beroep op de Sint-Pietersabdij in Gent, waar de kaarsen uitgedeeld worden, om te stoppen met deze actie. Wij nodigen u van harte uit om deze petitie te tekenen door hier te klikken. Laat de directie van de Sint-Pietersabdij in Gent weten dat deze godslastering moet stoppen!

Laatst bijgewerkt: 7 mei 2024 07:06

Doneer