Protest werkt! Blasfemische film Benedetta flopt

Straatcampagne tegen Benedetta

Protest werkt! Blasfemische film Benedetta flopt

THEMA'S:

Blasfemie! Blasfemie! Blasfemie! Indringend klinken de protestkreten bij de ingang van bioscopen. Jonge katholieken, met de rozenkrans in de hand, betogen tegen Benedetta. In deze blasfemische film van Paul Verhoeven wordt een beeld van Onze Lieve Vrouw namelijk betrokken bij seksuele handelingen.

Wereldwijd protest

Het protest werd afgelopen weken in Nederland gehouden, in Amsterdam, Ede en Arnhem. Maar ook in de Verenigde Staten. Nederlandse en internationale media berichtten over de straatcampagnes. Duizenden gelovigen tekenden petities tegen de film en steunden met gebed.

Lees ook: 6 leugens van Paul Verhoeven's film 'Benedetta'

Film is geflopt

De straatcampagnes werpen nu hun vruchten af: de film Benedetta is geflopt. Volgens IMDB heeft wereldwijd slechts 3,2 miljoen dollar opgebracht. Terwijl de productiekosten - volgens de Italiaanse website Il Cineocchio meer dan 24 miljoen dollar - bijna acht keer zo hoog liggen! Uiteraard zullen de inkomsten nog stijgen, maar de film zal hooguit van extreem naar fors verlieslatend gaan.

Benedetta20211109025 2

Amper te zien op vrijdagavond

Dat de film flopt blijkt ook uit de draaischema's van Nederlandse bioscopen. Daar zien we dat de film op de populaire vrijdagavond amper te zien is. Benedetta is verschoven naar onaantrekkelijke tijdstippen als kwart voor 12 en tien voor 6.

Massale media-aandacht

Nu floppen er vaak films. Ze krijgen van meet af en weinig aandacht en verdwijnen roemloos in de obscuriteit. Maar Benedetta heeft juist veel aandacht gekregen in de media. Die waren vol lof en herhaalden kritiekloos Verhoevens leugens over de katholieke Kerk. De Nederlandse filmkijker is kennelijk heel wat minder enthousiast over de sleetse clichés van Paul Verhoeven en laat Benedetta links liggen.

Benedetta adam 1

Een jonge vrijwilliger van de straatcampagne spreekt met een voorbijganger in Amsterdam. Mensen reageren geschokt als ze erachter komen wat voor godslasteringen en onzedelijkheden in de film zitten.

Straatcampagnes gaan door

Tijd om op onze lauweren te rusten? Dat zeker niet. Elke uitzending van Benedetta is er één teveel. Daarom blijft de campagne Mijn Onbevlekt Hart zal triomferen doorgaan met straatcampagnes bij de bioscopen van Nederland. Net zolang tot Benedetta van de draaischema's wordt gehaald.

Sluit u vandaag aan bij ons protest tegen de blasfemische film Benedetta. Teken vandaag nog de petitie: Stop het beledigen van Onze Lieve Vrouw!

Laatst bijgewerkt: 14 november 2023 06:46

Doneer