Na wonderbaarlijke genezing door rozenkransgebed wordt vrouw Jordan Peterson katholiek

Tammy Peterson: "We baden elke dag, om 10 uur 's ochtends, vijf weken lang. Ik vertelde mijn levensverhaal en huilde...” (Beeld: via YouTube)

Na wonderbaarlijke genezing door rozenkransgebed wordt vrouw Jordan Peterson katholiek

THEMA'S:

Tammy Peterson, echtgenote van de wereldberoemde psycholoog en denker Jordan Peterson, treedt toe tot de katholieke Kerk. Dit is het gevolg van haar sensationele genezing van kanker dankzij het rozenkransgebed.

Jordan Peterson

Bij Tammy Peterson werd in 2019 bij een zeldzame en uiterst agressieve vorm van nierkanker geconstateerd, die 100% dodelijk is. Bovendien was dodelijke kanker al vaak in haar familie opgetreden. Deze totale uitzichtloosheid bleek voor Tammy, die getrouwd is met psycholoog en opiniemaker Jordan Peterson, in feite het begin van een reis die met hulp van een noveen tot haar bekering leidde. Tammy Robinson is protestants gedoopt, maar liet ondanks zichzelf haar eigen kinderen niet meer dopen. Het kwam er niet van. “Ik weet dat het mijn eigen fout is, maar zo is het gegaan.”

Poolse overgrootmoeder

Toen ze ziek werd, ontdekte ze echter dat ze een katholieke Poolse overgrootmoeder had. “Mijn neef stuurde me een rozenkrans”, vertelt Tammy, “en hij zei dat die van mijn overgrootmoeder was. Ik vond het een geweldig teken.” Via een kennis kwam ze in contact met “een goede priester” die haar bij haar ziekbed wilde begeleiden. Daar kwam bij dat, toen zij haar zoon het doodsvonnis van de artsen vertelde, zij zich realiseerde dat “voor hem het verlies van zijn moeder een groot verlies was, veel meer dan ik me had kunnen voorstellen. Ik hield mijn eigen leven niet voor zo waardevol als dat hij het hield. En op dat moment van besef, toen ik dat in hem zag, voelde ik fysiek alle cynisme en zelftwijfel van mijn schouders afglijden. Ik voelde me voor het eerst in mijn leven vervuld van Gods liefde.”

Bestel Fatima-rozenkrans

Vrouw met rozenkrans

Deze gewaarwording droeg bij aan de overgave waarmee ze zich aan de behandeling onderwierp. Er volgde een zware operatie. “Ik moest vijf weken in het ziekenhuis blijven. De eerste week kwam er een vrouw naar me toe met een gezegende rozenkrans en een klein Maria-prentje en vroeg of ik samen met haar wilde bidden. En ik zei: "Ja, absoluut", omdat ik er al zeker van was dat God me leidde. Ze was katholiek en ze leerde me de rozenkrans bidden. We baden elke dag, om 10 uur 's ochtends, vijf weken lang. Ik vertelde mijn levensverhaal en huilde.” Jordan Peterson: “In feite deed Tammy wat Job deed: proberen in het reine te komen met de kwellingen waaraan ze onderworpen werd, zonder dat ze daar een duidelijke eigen schuld aan had.”

Geconcentreerd op dankbaarheid

Op een dag, in juni 2019, zei ze in het vooruitzicht van nieuwe operaties tegen haar man, Jordan Peterson: "Weet je, ik denk dat ik beter zal zijn op onze trouwdag." Deze valt op 19 augustus. Een priester gaf haar in het begin van augustus een noveen voor de zieken die ze negen dagen moest bidden. “En dat is wat ik deed; ik was aan het bidden, geconcentreerd op dankbaarheid, elke dag de noveen bidden. Nadat de eerste ingreep mislukte, zou een tweede ingreep plaatsvinden op de vijfde dag van de noveen.”

Genezen verklaard op trouwdag

Toen de dokters haar voor een nieuwe ingreep naar de operatiekamer reden, constateerden ze met verbazing dat er geen tekenen van de ziekte meer waren. “Ze deden wat tests en ik was genezen. Ze verwijderden mijn infusen en mijn intraveneuze voeding en alle pijnlijke dingen die ik in me had en binnen een half uur was ik het ziekenhuis uit. Toen realiseerde ik me dat het mijn trouwdag was, 19 augustus. Ik vond het behoorlijk verbazingwekkend.”

Laatst bijgewerkt: 17 november 2023 14:02

Doneer