Hoezo godsdienstvrijheid? Burgemeester in Gent verbiedt bidden tegen Pridemaand

Jonge gelovigen bidden in Gent tegen de antichristelijke lhbt-beweging. Dat is tegen het zere been van het liberale stadsbestuur.

Hoezo godsdienstvrijheid? Burgemeester in Gent verbiedt bidden tegen Pridemaand

THEMA'S:

Juni is de maand van het Heilig Hart van Jezus, Hij die "nederig van harte is" (Matt. 11:29). De lhbt-beweging wil God verdringen en houdt daarom precies in deze maand de hoogmoedige Pridemaand. Jonge gelovigen gingen in het Vlaamse Gent op straat in gebed tegen deze aanval op het geloof. In strijd met de godsdienstvrijheid heeft burgemeester Mathias De Clercq dit publieke gebed plots verboden. Een vrijwilliger richt nu een open brief aan de burgervader.

Eer bewijzen aan het Heilig Hart van Jezus

Geachte burgemeester De Clerq,

Afgelopen 28 juni heeft de TFP Student Action Europe groep, gevormd door katholieke studenten uit Gent en verschillende andere steden en landen, opnieuw een openbare rozenkrans gebeden, deze keer op het Sint-Baafsplein van Gent - België. Bij deze gelegenheid was het de bedoeling van de rozenkrans om eer te bewijzen aan het Heilig Hart van Jezus voor het feit dat de maand juni, die altijd aan Hem gewijd is, gecoöpteerd is door de LGBT-beweging voor de promotie van marsen die de draconische oplegging van de homoseksuele agenda in scholen eisen, met seksuele indoctrinatie, zogenaamde "transgender" toiletten, naast andere maatregelen die in strijd zijn met de katholieke moraal en de onschuld van kinderen.

Lees ook: Jonge katholieken: juni is niet de maand van Pride, maar van Jezus' Heilig Hart!

Autoriteiten zeiden op voorhand dat alles in orde was

Om misverstanden te voorkomen, hebben we vooraf een e-mail gestuurd naar het stadhuis, dat antwoordde dat er geen toestemming nodig was voor het bidden van de rozenkrans en dat we dit op elk moment konden doen, inclusief het verspreiden van flyers en het gebruik van spandoeken, zolang deze niet verbonden waren aan openbare posten (e-mailwisseling van 10 tot 15 juni). We arriveerden rond 14.30 uur op de plek, we waren met 11 jongeren, herkenbaar aan een rode cape en het embleem van onze beweging, en de eerste paar minuten verliep alles soepel. Een half uur na onze aanwezigheid kwamen twee politieagenten naar ons toe, vroegen om het document van de verantwoordelijke en zeiden dat alles in orde was. Het publiek ontving de actie op een normale manier en er was geen onrust.

Opeens sommeerden agenten dat het gebed moest stoppen

Dertig minuten later arriveerden 15 politieagenten op een intimiderende manier (foto's en video's beschikbaar), vroegen om het document van elk van de deelnemers en zeiden dat we de rozenkrans moesten stoppen, wat in strijd is met artikel 19 van de Belgische grondwet [1] en artikel 9 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) [2], die de vrijheid garanderen om in het openbaar een religieuze overtuiging te manifesteren.

Gent tfp 1 2

Voor iedere bidder één politieagent, alsof het zware criminelen zijn.

We lieten documenten zien van het stadhuis

We vroegen de politieagenten verschillende keren of we iets verkeerd deden, en zo ja, om ons precies te vertellen wat. We lieten hen herhaaldelijk de e-mails van het stadhuis zien waarin ons werd verzekerd dat het ons recht was om de rozenkrans te bidden op een openbaar plein en om verklarende folders uit te delen, zonder vooraf om toestemming te vragen. De politieagenten, in verwarring, antwoordden uiteindelijk dat er niets aan de hand was, maar dat de burgemeester opdracht had gegeven om onze rozenkrans te stoppen. Ondertussen, een paar kilometer verderop, in Coyendanspark, riep een LGBT-mars onder andere op tot de inbeslagname van bedrijven en het opleggen van een socialistische staat die zijn agenda op de meest radicale manier aan iedereen zou opleggen. [3]

Meten met twee maten

In het licht van deze feiten is de vraag aan Zijne Excellentie de burgemeester van Gent: waarom meten met twee maten? Waarom ALLE privileges aan de homoseksuele beweging, en INTIMIDATIE aan jonge katholieken? Als dit beleid wordt voortgezet, zal het voor heel Gent en heel Vlaanderen duidelijk worden dat de wet op de vrijheid van meningsuiting en de openbare uitoefening van het christendom effectief verboden zijn. Is dat wat Uwe Excellentie wil?

Jezus, heb medelijden!

We eindigen deze open brief met de vraag aan het Heilig Hart van Jezus om medelijden te hebben met onze arme samenleving en niet toe te staan dat deze religieuze vervolging onder het mom van mensenrechten ons vaderland bereikt.

Seppe van Loo - student Geschiedenis en Religie aan de Arteveldehogeschool in Gent

Voetnoten

[1] https://www.senate.be/doc/cons...

[2] https://www.echr.coe.int/docum...

[3] https://nl.campagnerosa.be/art...

Laatst bijgewerkt: 11 juli 2023 17:12

Doneer