De val van de elfde verdieping... en de hulp van één medaille

De val van de elfde verdieping... en de hulp van één medaille

Hoewel de Wonderdadige Medaille in 1830 aan de heilige Catherine Labouré werd gegeven, blijft Onze Lieve Vrouw er in onze tijd immense genaden door geven.

Een waar gebeurd verhaal

Enkele jaren geleden vertelde een Braziliaanse schoonmaakster in de grote stad São Paulo het verhaal van de bekering van haar zoon. Bedroefd over de immorele levensstijl van haar zoon, kocht ze een Wonderdadige Medaille en overtuigde de jongeman ervan deze te dragen. Als bouwvakker van beroep liep hij voortdurend het risico om een ongeluk te krijgen en dus meer kans om in de staat van doodzonde te overlijden. Hoewel hij de neiging had niet naar de raad van zijn moeder te luisteren, beval zij hem vaak te bidden: "O Maria, zonder zonde ontvangen, bid voor ons, die onze toevlucht tot U nemen."

Elf verdiepingen omhoog...

Hoewel de zoon het niet erg vond de medaille te dragen, bleef hij een immoreel leven leiden. Kort daarna leidde hij een enorme emmer cement naar de elfde verdieping van een nieuw flatgebouw. Toen hij de emmer naar zich toe liet komen, verloor hij even zijn concentratie. Voordat hij het gevaar besefte, had de emmer hem met geweld van het gebouw geschoven.

Lees ook: Een kleine heilige: het verborgen leven van Mary Ann Long

Niets gebroken

Van elf verdiepingen hoog viel de man op de enige overblijvende boom op de bouwplaats en werd als een flipperkast van ledemaat naar ledemaat geslingerd tot hij bewusteloos op de grond viel. Verbazingwekkend genoeg had hij niets gebroken, maar was hij wel zwaar gekneusd. Geschokt vroeg de jongeman aan zijn baas of hij naar huis mocht. Natuurlijk stemde zijn baas toe.

'Ik pakte de medaille en schreeuwde help'

Bij thuiskomst was zijn moeder geschokt toen ze haar zoon zo gekneusd zag en nadat ze haar zijn beproeving had uitgelegd, vroeg ze of hij had gebeden. "Nee," zei hij, "ik pakte gewoon de medaille en schreeuwde: Help! Help!" Onze Lieve Vrouw had hem gered, niet alleen van de dood, maar ook van zijn immorele leven. Hij deed een goede biecht en keerde terug naar zijn katholieke geloof.

"Ik zal bij je zijn"

Dit verhaal moet ons aanmoedigen om het grootste vertrouwen in Onze Lieve Vrouw te hebben. Dit gebeurde niet vijfhonderd jaar geleden, maar in onze eenentwintigste eeuw. Ook nu nog wil Onze Lieve Vrouw de mensheid genaden van bekering schenken, maar we vragen er gewoon niet om. Toen ze de medaille aan de heilige Catherine gaf, zei Onze Lieve Vrouw: "De hele wereld zal overweldigd worden door allerlei tegenslagen... Alles zal verloren lijken, maar ik zal bij je zijn."

Vertrouw in Onze Lieve Vrouw

Alles leek verloren voor deze man, maar hij nam zijn toevlucht tot de Heilige Moeder. Vandaag lijkt alles verloren voor de wereld, maar we moeten gewoon ons vertrouwen in Onze Lieve Vrouw vergroten, die in Fatima de triomf van haar Onbevlekt Hart beloofde.

Dit artikel verscheen eerder op isfcc.org.

Bestel Wonderdadige Medaille

Laatst bijgewerkt: 4 januari 2024 13:47

Doneer