Jonge katholieken de straat op tegen blasfemische film 'Benedetta'

Straatcampagne tegen Benedetta

Jonge katholieken de straat op tegen blasfemische film 'Benedetta'

THEMA'S:

De Heilige Maagd Maria wordt in een nieuwe film van Paul Verhoeven ernstig beledigd. Haar beeld wordt zelfs betrokken bij seksuele handelingen van lesbische nonnen. Jonge katholieken van de campagne Mijn Onbevlekt Hart zal triomferen pikken deze blasfemie niet en voeren straatcampagne.

Arnhem en Ede

De vrijwilligers hebben geprotesteerd bij de bioscopen van Pathé in Arnhem en Ede. Met spandoeken en leuzen als “Godslastering is geen kunst!” en “Eerherstel! Eerherstel! Eerherstel!”. Het belangrijkste wapen bij dit vreedzaam protest is uiteraard de rozenkrans, die gebeden wordt voor eerherstel aan het Onbevlekt Hart van Maria.

Unnamed2

Voorbijgangers geschokt

De straatcampagne is positief ontvangen door voorbijgangers. Meerdere mensen zijn geschokt door de achteloosheid waarmee Onze Lieve Vrouw beledigd wordt. Minder positief is de reactie van het Pathé-management, die in Ede (tevergeefs) boa's op de vrijwilligers afstuurde. De betogingen worden duidelijk als een steen in de schoen van de Pathé-leiding ervaren. Of zullen we zeggen: als een effectief aanspreken van het geweten?

Landelijke media

De straatcampagne is opgemerkt door landelijke media. Zowel Algemeen Dagblad als De Gelderlander schrijven erover. “Je moet mensen die geloven niet beledigen,” zegt campagnevoerder Hugo Bos in een interview met De Gelderlander.

Screen ad

Ook Amerikanen protesteren

De film Benedetta roept niet alleen in Nederland protest op. In de Verenigde Staten voert zusterorganisatie America Needs Fatima straatcampagnes in New York. Vele media in de VS én in Nederland hebben bericht over deze betogingen.

Screen2

Kwetsend voor nonnen

Campagnevoerder Hugo Bos wijst er tegenover De Gelderlander op dat Benedetta niet alleen Onze Lieve Vrouw beledigt, maar ook de zusters. “Overal ter wereld zetten nonnen zich in om hulp te bieden. Ze zijn actief in bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs. De hulp die zij bieden is vele malen groter dan bijvoorbeeld die van een organisatie als het Rode Kruis, zonder daar iets nadeligs over het Rode Kruis te willen zeggen hoor. Voor al die nonnen is de film van Verhoeven kwetsend.”

Meer straatcampagnes volgen

Nieuwe straatcampagnes staan in de planning. De campagne Mijn Onbevlekt Hart zal triomferen gaat net zolang door tot Pathé deze blasfemische en beledigende film uit de bioscopen haalt. Zet ons protest kracht bij door vandaag nog de petitie te tekenen. Roep het Pathé op om te stoppen met het uitzenden van blasfemie!

Laatst bijgewerkt: 14 november 2023 06:44

Doneer