De rozenkrans was haar ladder naar de hemel

De rozenkrans was haar ladder naar de hemel

THEMA'S:

Er was eens een vrouw genaamd Ellen die een leven van schandalige zonde leidde.

Preek maakte indruk

Op een dag, in een vermoeid, depressief moment, toen alle glans uit het leven verdwenen leek, ging Ellen een kerk binnen. Toevallig werd er een preek gehouden over de schoonheid en de kracht van de rozenkrans. Ellen was onder de indruk.

Bidden van Weesgegroetjes

Toen ze de kerk verliet, kocht ze een gebedssnoer met kralen, maar verborg die zodat niemand in haar omgeving het zou weten. Terwijl ze haar kralen bad, begon er iets wonderlijks te gebeuren. Ze voelde zo'n zoetheid en troost dat ze niet kon stoppen met het bidden van de Weesgegroetjes.

Bestel Fatima-rozenkrans

Lichtste gevoel ooit

Op een dag kon ze niet anders dan een priester zoeken om haar volledige biecht af te nemen. Ze biechtte haar zonden op met zoveel gevoel en berouw dat de biechtvader verbaasd was. Na haar biecht knielde Ellen, met het lichtste gevoel dat ze ooit gevoeld had, voor het altaar van de Heilige Maagd en bad haar rozenkrans.

‘Ik geef mij aan U over’

Zij hoorde een stem uit het beeld komen: "Ellen, je hebt mijn Zoon en mij al zo beledigd. Verander voortaan je leven en ik zal je een grote hoeveelheid genaden schenken." "O, Allerheiligste Maagd, mijn vrouwe," riep de arme zondares, "het is waar dat ik tot nu toe goddeloos zondig ben geweest, maar U kunt alles; help mij! Van mijn kant geef ik mij aan U over en ik zal de rest van mijn leven boete doen voor mijn zonden."

Leven van versterving

Trouw aan haar woord, verdeelde Ellen al haar goederen onder de armen en begon een streng leven van versterving. Gewoonte is moeilijk af te leren, dus werd ze gekweld door vreselijke verleidingen. Toch bleef zij haar toevlucht nemen tot de Heilige Moeder en haar rozenkrans, en met haar hulp kwam ze altijd als overwinnaar uit de strijd.

Bestel Wonderdadige Medaille

Begunstigd met genaden

Na verloop van tijd werd Ellen begunstigd met vele genaden, met visioenen en openbaringen en zelfs de gave van profetie. Toen ze uiteindelijk ziek werd en de dood nabij was, kreeg ze bezoek van de Heilige Maagd en haar goddelijke Zoon, die haar kwamen bemoedigen en troosten.

Rozenkrans: ladder naar de hemel

Toen Ellen haar laatste adem uitblies, zag men haar ziel naar de hemel vliegen in de vorm van een prachtige duif:

DE ROZENKRANS WAS HAAR LADDER NAAR DE HEMEL.


Dit artikel verscheen eerder op americaneedsfatima.org. Aangepast uit De heerlijkheden van Maria door de heilige Alphonsus Liguori.

Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024 09:01

Doneer