Dit is het advies van Padre Pio over beschermengelen

Padre Pio benadrukt het belang van je beschermengel.

Dit is het advies van Padre Pio over beschermengelen

THEMA'S:

Het is algemeen bekend dat Padre Pio gedurende zijn hele leven ontmoetingen had met engelen. Door deze ontmoetingen kwam hij veel te weten over hun krachten en hun rol in ons leven: "te verlichten, te bewaken, te regeren, te leiden."

Padre Pio

In een brief die Padre Pio op 15 juli 1913 schreef aan Anita, een van zijn spirituele dochters, geeft hij haar waardevolle adviezen over hoe te handelen in relatie tot haar beschermengel, ingevingen en gebed. Aangezien ieder van ons een beschermengel heeft, zouden we er goed aan doen om het advies van Padre Pio ter harte te nemen.

Lees ook: Hoe de zielen uit het vagevuur Padre Pio om hulp smeekten

'Moge Jezus en Maria naar je glimlachen'

Lieve dochter van Jezus,

Moge je hart altijd een tempel van de Heilige Geest zijn. Moge Jezus het vuur van zijn liefde in je ziel doen toenemen en moge Hij altijd naar je glimlachen, zoals naar alle zielen die Hij liefheeft. Moge Maria de Allerheiligste naar je glimlachen tijdens alle gebeurtenissen in je leven en de afwezigheid van je aardse moeder ruimschoots goedmaken.

'Beschermengel als gids op je ruwe levenspad'

Moge je goede beschermengel altijd over je waken en je gids zijn op het ruwe levenspad. Moge hij je altijd in de genade van Jezus bewaren en je met zijn handen omhoog houden zodat je je voet niet aan een steen bezeert. Moge hij je onder zijn vleugels beschermen tegen alle misleidingen van de wereld, de duivel en het vlees.

'Beschermengel verlaat je niet, van baarmoeder tot graf'

Heb grote toewijding, Anita, voor deze weldadige engel. Hoe troostrijk is het om te weten dat we een geest hebben die ons, van de baarmoeder tot het graf, geen moment verlaat, zelfs niet als we durven te zondigen. En deze hemelse geest begeleidt en beschermt ons als een vriend, een broer. Maar het is heel troostrijk om te weten dat deze engel onophoudelijk voor ons bidt en God al onze goede daden, onze gedachten en onze verlangens aanbiedt, als ze zuiver zijn.

'Denk vaak aan je beschermengel'

O, in hemelsnaam, vergeet deze onzichtbare metgezel niet, altijd aanwezig, altijd bereid om naar ons te luisteren en nog meer bereid om ons te troosten. Oh, prachtige intimiteit! Oh, gezegend gezelschap! Konden we het maar begrijpen! Houd hem altijd voor je geestesoog. Denk vaak aan de aanwezigheid van deze engel, bedank hem, bid tot hem, onderhoud altijd een goede relatie. Stel jezelf voor hem open en vertrouw hem je lijden toe.

'Zeg nooit dat je er alleen voorstaat'

Wees altijd bang om de zuiverheid van zijn blik te beledigen. Weet dit, en houd het goed in je gedachten aanwezig. Hij is gemakkelijk beledigd, erg gevoelig. Wend je tot hem in momenten van opperste angst en je zult zijn weldadige hulp ervaren. Zeg nooit dat je er alleen voor staat in de strijd tegen je vijanden; zeg nooit dat je niemand hebt aan wie je je hart kunt openen en die je in vertrouwen kunt nemen. Dat zou een groot onrecht zijn tegenover deze hemelse boodschapper.

Bestel Sint-Jozefnoveenbrochure

'Steek je energie in het beoefenen van de deugden'

Verootmoedig jezelf voor de Heer en vertrouw op Hem; besteed je energie, met de hulp van goddelijke genade, aan het beoefenen van de deugden en laat dan de genade in je werken zoals God dat wil. Het zijn de deugden die de ziel heiligen en niet bovennatuurlijke fenomenen.

'Wees bereid droogte in gebed te verduren'

Bid ook hardop; de tijd is nog niet gekomen om deze gebeden op te geven. Ondersteun de moeilijkheden die je hierbij ondervindt met geduld en nederigheid. Wees ook bereid om afleiding en droogte te verduren, en je moet onder geen beding het gebed en de meditatie opgeven. Het is de Heer die jou op deze manier wil behandelen voor jouw geestelijk voordeel.

'Ik ben erg ziek'

Vergeef me als ik hier eindig. Alleen God weet hoe moeilijk het voor mij is geweest om deze brief te schrijven. Ik ben erg ziek. Bid veel dat de Heer mij spoedig van dit lichaam wil bevrijden. Ik zegen jullie, samen met de voortreffelijke Francesca. Mogen jullie leven en sterven in de armen van Jezus.

Dit artikel verscheen eerder op americaneedsfatima.org.

Laatst bijgewerkt: 26 juli 2023 06:37

Doneer