‘Rosary Rally’ trekt in Eindhoven weer meer deelnemers

Pieter Zimmerman, priester-directeur van Radio Maria, bewierookt het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima. (Foto's: Civitas Christiana)

‘Rosary Rally’ trekt in Eindhoven weer meer deelnemers

THEMA'S:

Samen bidden voor de bekering van Nederland, van de wereld en voor eerherstel aan het Onbevlekte Hart van Maria. Dat was de inzet van de rozenkransbijeenkomst, de internationale Rosary Rally, op zaterdag 6 mei in Eindhoven.

Ongeveer 300 deelnemers

Het rozenkransgebed, het derde in Nederland, vond plaats bij het Radiomonument in het Stadswandelpark. Er waren meerdere nationaliteiten vertegenwoordigd en het gebed werd dan ook in verschillende talen gebeden. Ongeveer 300 gelovigen namen deel aan het rozenkransgebed, aanzienlijk meer dan vorig jaar.

230506 rosary rally 2

Mgr. Mutsaerts en mgr. Schneider

Dit jaar was er ook een bisschop aanwezig, mgr. Rob Mutsaerts. Hij sprak de gelovigen toe en gaf hun de bisschoppelijke zegen. Virtueel en geestelijk was ook mgr. Athanasius Schneider aanwezig, dankzij een videoverbinding. Ook hij verzorgde een korte lezing. TFP Nederland deelde op de bijeenkomst flyers uit over de eerste vijf zaterdagen-devotie, in het Nederlands, Engels en Pools.

230506 rosary rally 3

Gebed en zang in vele talen

Pieter Zimmerman, priester-directeur van Radio Maria, richtte aan mgr. Mutsaerts de uitnodiging om met het gebed te beginnen. Internationale diversiteit stond hoog in het vaandel, zoals bleek uit de vele talen die werden gebruikten en uit de hymnes die tijdens het rozenkransgebed werden gezongen. Net als bij de eerdere ‘rosary rally’s’ sprongen de Polen, talrijk aanwezig, er in vroomheid uit. Daarnaast waren er tal van nieuwe en jonge gezichten te signaleren.

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2023 13:02

Doneer