De Poolse Mariakapel in Breda is besmeurd met graffiti van Black Lives Matter. Vrijwilligers van de campagne “Mijn Onbevlekt Hart zal triomferen” baden daarom op vrijdag 3 juli bij de kapel een rozenkrans voor eerherstel.

De kapel is gebouwd als dank aan de Polen die vochten voor de bevrijding van Nederland in 1944-1945. De afbeelding is van Onze Lieve Vrouw van Częstochowa en wordt nog altijd veel bezocht en vereerd door gelovigen.

Foto: R. Schotanus

De bekladding van de kapel en de afbeelding (zie boven) door Black Lives Matter-activisten is een schandelijke daad. In deze tijd van wanorde en immoraliteit moeten wij Onze Lieve Vrouw niet besmeuren maar vereren. Wij moeten haar eerherstel brengen voor het vandalisme en de lasteringen.

Het bidden van de rozenkrans is zonder incidenten verlopen. Omwonenden spraken hun waardering uit voor het gebed. Zij hechten waarde aan de kapel en onderhouden die. Een journalist van BN/De Stem deed verslag.

Onze Lieve Vrouw van Częstochowa, bid voor ons!


2 reacties

Ruud Karsten · juli 7, 2020 op 7:23 pm

Prachtig getuigenis!!

Liza Peeters. · juli 8, 2020 op 6:38 am

Maria moet herhersteld worden. Ze is de Moeder, Maagd en Vrouw van ons allemaal. Ik vind het prachtig da jullie het durven openlijk tonen. Dat Maria zeer belangrijk is voor de mensheid. We hebben Haar nodig. Al komen wel weinig mensen. Hou met volle moed, durf met veel liefde voor Jezus Christus, Onze Redder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *